Stel gemakkelijk een keuzemenu in

Een keuzemenu is een reeks met opties die bellers horen wanneer ze naar een nummer bellen. Nadat de beller een keuze gemaakt heeft, kun je deze doorsturen naar een bepaalde collega of belgroep of vast/mobiel.

Keuzemenu aanmaken

• Log in op bellen.call4less.nl.
  • Klik in de menu balk op ‘Beheer’.
  • Kies voor ‘Keuzemenu’ en klik op Toevoegen.
  • Geef een Naam en een Beschrijving aan het keuzemenu, zodat je deze herkent wanneer je er meerdere aanmaakt.
  • Timeout is het aantal seconden dat de beller de kans heeft om een keuze te maken. 10 seconden is een uitstekende standaardwaarde.
  • Selecteer een Begin bericht (welkomstbericht), Fout bericht (wordt afgespeeld wanneer er een foutieve of ongeldige keuze gemaakt is) en Timeout bericht (wordt afgespeeld wanneerde timeout-tijd verlopen is). Deze geluiden zijn optioneel en kun je zelf opnemen onder ‘Geluiden’ en daarna hier in het rijtje selecteren.
  • Klik op Opslaan.

Keuzemenu in het Belplan

Zet nu het keuzemenu in je belplan.

• Klik in de menu balk op ‘Belplan’ en selecteer het nummer waar je het keuzemenu aan wil toevoegen.
  • Kies voor stap toevoegen. Kies in het eerste dropdown menu voor keuzemenu. In de tweede selecteer je het juiste keuzemenu. Klik op Opslaan.
  • Er komen twee mogelijkheden naar voren. Als eerste Optie met drie horizontale streepjes en daaronder de optie Overig/mislukt.
  • Klik achter de eerste optie op de drie puntjes en kies voor wijzigen en selecteer de juiste optie. Extra opties voeg je toe door op het plusje te klikken.
  • Vul onder elke optie in wat er moet gebeuren als de beller deze keuze maakt.
  • Geef bij de optie Overig/mislukt aan wat er gebeurt als de beller geen of een verkeerde keuze maakt. Dit kan onder andere een een jump zijn naar een begin van het keuzemenu, zodat de beller het begin bericht opnieuw te horen krijgt.

Tips voor het keuzemenu

• Maak je keuzemenu niet te lang. Bellers vinden het vervelend om een lange reeks aan opties door te nemen.
  • Maak een extra laag in je keuzemenu. Dus eerst: ‘Voor afdeling Verkoop kies 1’. Wanneer er 1 is getoetst: Heeft u vragen over een bestelling, toets 1. Wilt u graag advies over onze prachtige producten, toets 2’.
  • Combineer een Keuzemenu met de module openingstijden. Dan komen bellers buiten openingstijden niet in het keuzemenu terecht, maar krijgen direct een melding/voicemail dat het bedrijf gesloten is.

Vrijblijvend aanvragen.

Bereken je toekomstige maandelijkse kosten en vraag een gratis proefaccount aan. Je betaald alleen als je echt via ons gaat bellen. Vragen tijdens het bestellen bel ons op 020 89 500 45.